Okunma Sayısı: 12094
CANLI YORUMLAR

ÇOCUĞUNUZA "TIRNAĞINI YEME"

Demeyin

Tırnağını yiyen bir çocuğunuz varsa, hele de bu davranış zamanla alışkanlık halini aldıysa, "Tırnağını yeme" sözü her iki cümlenizden biri olabilir.

Çocuklar her ne kadar sürekli hale getirdikleri bu davranışın farkında olmadan, bilinçsizce yapsalarda aileler bu davranışın alışkanlık haline gelmesinden büyük endişe duyuyor.

Çocuk, Ergen ve Genç Psikiyatrı Uzman Dr. Neslim G. Doksat, çocuklarda tırnak yeme alışkanlığının çok sık olarak rastalanan bir alışkanlık olduğunu söylüyor. Çocuklukta başlayan bu davranışların, alışkanlık haline gelerek zaman zaman yetişkinlik döneminde de görülebildiğini söyleyen Doksat, "Yetişkin olup sıkıldığı anlarda tırnağını yiyen hatta etlerini koparan çok sayıda kişi var" diyor. 

"Tırnak yeme alışkanlığı, ruhsal sıkıntıların belirtisi olabilir"

Tırnak yeme davranışının sıkınıtılı hallerde başlayabildiğini dile getiren Doksat, "Tırnak yeme alışkanlığı sıkıntılı bir ruhsal hal ile başlıyor. Gerginlik, bir şeye sıkılma hali, evdeki tartışmalar, okulda yaşadığı bir başarısızlık ya da başarısızlık endişesi ile heyecan, korku bu tip alışkanlıkları tetikleyen ruhsal durumlardır" dedi. 

"Tırnağını yeme demeyin"

Herhangi bir sosyal faktörün bu davranışı tetiklediğini söyleyen Doksat, bu davranışın alışkanlık haline gelmemesi için ailelere bazı uyarılarda bulundu. 

Tırnak yiyen çocuk ikaz edilmemeli. Bunu başarabilen aile neredeyse yok gibi. Çocuğunuzu sürekli ikaz ettiğinizde, bu davranışı aslında bilinçdışı öğretmiş, pekiştirmiş oluyorsunuz.  Bundan sonraki süreçte çocuk, bu davranışı alışkanlık haline getirmiş oluyor. Elini çek ağzından demek yerine, elini kullanabileceği başka bir aktivite mesela kumandayı istemek, mesela mutafaktan bir bardak su getirir misin gibi aktivitelerle ona farkettirmeden tırnak yeme davranışını engelleyebilirsiniz.

 Tamamını izlemek için tıklayınız...

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ARKADAŞLIKTA İKTİDAR SAVAŞI
GÜÇ DENGESİZLİKLERİ
YÜZ BİNLERCE ÇOCUK İÇİN
ACİL AŞI UYARISI
ROTA VİRÜSÜ İSHALİ
PROF. DR. MOCAN ANLATIYOR
DÜZENLİ EV ÖDEVİ
EYVAH OKUL BAŞLIYOR!
SON KEZ YAPILACAK
SBS KALKIYOR
UFAKLIK PAYLAŞILAMIYOR MU?
PEKİ PAYLAŞMAK MÜMKÜN MÜ?
ÇOCUKLA İLETİŞİMDE HATALAR
"BEN" VE "SEN" MESAJLARI
ŞİDDETE MARUZ KALIYORSA
GÖREVİNİZ BUNU ÇÖZMEK
BAKICI MI BÜYÜKANNE Mİ?
BİLİYORUZ AKLINIZ EVDE
ONLİNE PORNO İZLEME YAŞI 6!
6'YA KADAR DÜŞTÜ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
TUVALET EĞİTİMİNE DİKKAT
NE KADAR KAZANIYORSUN...
HER ŞEYİN BİR ZAMANI VAR
KONUŞMA YETENEĞİ GELİ...
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
ROBOT SEVGİLİLER
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
2013 KIŞ - ŞAPKA MODASI
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :