Gurmebebek, özel bir etkinlikle blogger annelerle biraraya geldi. Gurmebebek'in birbirinden sağlıklı ve lezzetli tariflerinin konuklarına ikram edildiği toplantıda anneler, yaşadıkları deneyimleri ve tecrübelerini birbirleri ile paylaştı.
Gurmebebek'in kurucularından Esra Sert, Ayzen Atalay ve Seda Öztezel'in organize ettiği kahvaltılı toplantının diğer misafirleri ise kahvaltıya anneleri ile birlikte gelen miniklerdi.
Toplantının bir diğer konuğu ise Kağıthane Devlet Hastanesi Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülsen Meral, kışa girerken çocukların doğru beslenmesi, enfeksiyondan koruyabilmeleri ve bağışıklık sistemlerini geliştirebilmeleri için bazı önerilerde bulundu.
Dr. Gülsen Meral son dönemde çocuklarda görülen alerjik reaksiyonlarla ilgili şunları söyledi:
- Viral enfeksiyonlarda, en büyük etken alerjidir.
- Alerjik reaksiyonlarda evlerin fazla hijyenik, sıcak ve havasız olmasının etkisi var ve burada suçlu biraz da bizleriz. Evinizi 20 derecenin altında tutun.
- Hasta çocuk iştahsız olur. Zorlamamak gerekir. Protein ve sıvı ağırlıklı beslenmelidir.
- Sarımsak çok güçlü bir antiviraldir. Soğuk algınlığı geçiren çocuğa sarımsaklı yoğurt ya da yemiyorsa sarımsaklı yoğurtlu mantı yedirebilirsiniz.
- Soğuk algınlığında zencefil, zerdeçal ve bal çayı yapılabilir. Zencefil ve zerdeçalı kaynatıp, ılık haldeyken de balı karıştırabilirsiniz.
- Adaçayı ve ıhlamur, öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir.
- Çocuğun beslenmesinde et çok önemli. Tavuk suyu bağışıklık sistemini güçlendirici en önemli etkenlerden biridir.
- Balık yemeyen çocukların, günde 3-4 ceviz yemesi balıktan alamadığı vitamini karşılayacaktır.
- Su en iyi öksürük şurubudur. Çocuklara en az 2 yaşına kadar öksürük şurubu verilmemelidir.
- Çocuklara vitamin takviyesi yapılmasını öneriyorum.
- Ergenlik dönemindeki çocuklara kalsiyum takviyesi çok önemlidir.
- Çocuklar meyve suyuna karşı alerjik reaksiyon oluşturabilir. Bu nedenle çocuklarınızı meyve suyuna geç başlatın.
- Emzirme döneminde annenin yediği tavuk, anne sütü yoluyla bebeğe geçerek bebekte hormonal bozulmalara neden olabilir. Bu nedenle organik tavuk, organik besinler tüketmeye, çocuğunuza da organik sebze-meyve yedirmeye özen gösterin.
- Çocuklarınızı kendinize bağımlı yapmayın. Kendi başına yemek yiyebilecek yaşa geldiğinde bırakın kendi tabağını kendisi koysun, kendi yemeğini kendisi yesin.
- Antibiyotikler iki tarafı keskin bıçak gibidir. Viral enfeksiyonlarda antibiyotik vermek gelecekteki zatürreyi engellemiyor.
- Çocuklarınıza yumurta yedirin. Yumurtayı pişirirken tereyağ ya da zeytin yağ kullanın, iyi pişmiş olmasına özen gösterin.
- Anne adayları hamilelik döneminde ceviz yemeye özen göstermeli, bebeğin sağlığı ve gelişimi açısından çok önemlidir.
Etkinlik sonunda blogger annelere GurmeBebek mama önlükleri hediye edildi.
Haber/Fotograf: Betül Poşul