Okunma Sayısı: 16070
CANLI YORUMLAR

BEBEKLE SAĞLIKLI İLETİŞİMDE

5 adım

Bebeğinizle iletişiminiz henüz o karnınızdayken başlar. Anne karnındaki 16. haftanın sonunda bebekler duydukları seslere, kalp atışlarındaki değişimle ve hareket ederek karşılık verirler.

Bebekler, işitme duyguları gelişmiş olarak dünyaya gelirler. Dolayısıyla anne sesi, annenin kalp atışına benzeyen sesler onu son derece rahatlatır.

Anne-bebek arasında gelişen sağlıklı iletişim, bebeğin daha sonraki zamanlarda sağlıklı ve iyi bir çocukluk dönemi yaşamasını sağlar. İşte bebeğinizle sağlıklı bir iletişim kurmanızın 5 yolu:

1. Adım: Çocuğunuzun iletişim tarzını ve ipuçlarını anlayın.

Her bebeğin kendini ifade ediş tarzı vardır. Ancak bazı ipuçları evrenseldir. Emme ve çekme gibi hareketler genelde, fiziksel ilgi, beslenme ya da emzik ihtiyacı göstergeleridir.

Sırtın yükseltilmesi rahatsızlık belirtisidir. Kaşları çatmak, ışığın fazla parlak olduğu ya da çocuğunuz endişeli olduğuna işarettir.

Ağlamak birçok şey anlamına gelebilir: "Yorgunum, bezimi değiştir, beni besle, iyi hissetmiyorum anne" gibi...

2. Adım: Bebeğinizle aranızda, bir güven ortamı yaratın.

Bebeğinizin ipuçlarını anladıkça, o da en temel ihtiyaçlarının karşılanacağını anlayacak ve çevresinin güvenli olduğunu hissederek davranmaya başlayacaktır.

3. Adım: Tutarlı ve duyarlı ebeveynlik sağlayın.

Bebeğinizle her kontağınız, bağlılık için bir fırsattır. Her ebeveyn, her seferinde bağlantı yapmasa da, amaç istikrarlı bir ebeynlik süreci oluşturmaktır. Çocuğunuza, "Hislerin önemli. Seninle hep ilgilenilecek. Burada hep güven ve sevgi içinde bir iletişimimiz olacak" mesajları verin.

4. Adım: Çocuğunuzla temasta olun.

Çocuğunuza bol bol dokunun, fiziksel olarak rahatlamasını sağlayın, onu güldürün ve onunla oynayın. Onunla ilgilenmeniz, ileride çok daha iyi bir birey olmasını sağlayacaktır.

5. Adım: Kendinizle de ilgilenin. Duygusal ve fiziksel açıdan iyi durumda olmanıza önem verin.

Bebeğinizle sürekli ilgilendiğiniz için, kendi ihtiyaçlarınızı geri planda bırakabilirsiniz. Ama siz yeni bir annesiniz ve çok önemlisiniz. Kendinize dikkat edin, iyi beslenin ve spor yapın. Kişisel enerjinizin ve ruh halinizin bebeğinizi direkt etkileyeceğini unutmayın.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BEBEĞİNİZİN İLK MUAYENESİ
GÖZ İÇİN 2-4 YAŞ
PREMATÜRE BEBEKTE KÖRLÜK
RİSK VAR, MUAYENE ŞART!
YENİDOĞANDA CİLT BAKIMI
NASIL YAPILMALI?
HAMİLELİKTE 23. HAFTA
BEBEĞİN ALANI GENİŞLİYOR
TASARIM BEBEKLER YOLDA
HASTALIKTAN ARINDIRILACAK
HAMİLELİKTE 39. HAFTA
KİLONUZ ARTMAMALI
SINIRIN ALTINDA BÜYÜRSE
BEBEĞİNİZİ TAKİP EDİN
YEME PROBLEMİ YAŞAMAYIN
BEBEĞİNİZLE ERKEN ANLAŞIN

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
GECE TERÖRÜ
ANNEYLE YENİ DOĞAN BAĞI
KOÇ BURCU ÇOCUKLARI
İLİŞKİNİZ DOĞDUĞUNDA ...
YAŞLANMAK GÜZELDİR
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
23 NİSAN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :