Okunma Sayısı: 9998
CANLI YORUMLAR

ÇOCUĞUNUZ KUSUYORSA

İshal olabilir

 Çocuklar için en tehlikeli hastalıkların başında ishal geliyor. Daha çok ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarda görülen bu hastalık bulaşıcı olabiliyor. İshalin çözümü ise dikkatli bir beslenme programı ve hijyen. En önemli belirtilerinden biri ise kusma. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fazlı Yılmazer, ishalde kullanılacak en önemli tedavinin ise yoğurt ve kefir tüketiminin artırılması, muz, şeftali, yağsız pilav-makarna ve patates tüketilmesi olduğunu söyledi.

İshal özellikle ilk ve orta okul çağındaki çocukları tehdit ediyor. Okulların kalabalık oluşu adeta ishale davetiye çıkarıyor. Çünkü ishal bulaşıcı bir hastalık. Dr. Fazlı Yılmazer, bu noktada aileleri uyarıyor.

Dr. Fazlı Yılmazer, anne babaların okul çağındaki çocuklarının sağlıklarına dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Çocuklarda görülen ishalin, vücutlarındaki su kaybı yetişkinlere göre çok hızlı olduğu için daha tehlikeli olduğuna işaret eden Dr. Yılmazer, “Gelişmekte olan ülkelerde çocuklarda yıllık 1,5 milyar ishal atağı görülür ve bunlardan yaklaşık 4 milyonu ölümle sonuçlanır. Gelişmekte olan ülkelerde 3 yaşından küçük çocuklarda ishalden ölüm oranı %15'dir.” diye konuştu.  

İshalin nedenlerini enfeksiyonlar, besinsel etkenler, barsakların anatomik yapısına bağlı nedenler olarak sıralayan Dr. Yılmazer, ishalin belirtilerinin yaş grubuna göre değişiklik gösterse de hastaların genellikle bulantı, kusma, karın ağrısı, sık ve sulu dışkı, ateş ve vücudun su oranının azalması olduğunu anlattı.

Dr.Fazlı Yılmazer, ishalde önemli tedavi yönteminin yoğurt ve kefir tüketiminin artırılması, muz, şeftali, yağsız pilav-makarna ve patates tüketilmesi olarak sıraladı.

Dr.Fazlı Yılmazer, vücuttan su ve tuz kaybı bulgusu yoksa, ağızdan besin alımı iyi ise hastanın ayakta bile tedavisinin yapılabileceğini ifade ederek, “Bakteriyel bir enfeksiyon ise antibiyotik tedavisine başlanmalı, viral ise destek tedavisi yeterli olacaktır. Vücuttan su ve tuz kaybı varsa ve kusuyorsa hastanede damardan sıvı verilmeli, vücuttan su ve tuz kaybı var fakat ağızdan besin alımı iyi ise oral rehidratasyon tedavisi uygulanmalıdır” dedi. 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ÇOCUKLARDA YUMURTA ALERJİSİ
ARTIK YİYEBİLECEKLER
ÇOCUKLARDA YAZ HASTALIKLARI
PROF. HİLAL MOCAN ANLATIYOR
İSHAL TÜRLERİ VE NEDENLERİ
PROF. DR. H. MOCAN ANLATTI
DEMİR DAMLASI TOPLATILIYOR
ÜCRETSİZ DAĞITILMIŞTI
BÖBREKLERİ SAĞLIKLI MI?
NASIL ANLARSINIZ?
DADI ARAYAN AİLELER!
İYİ İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ
OBEZ ÇOCUKLARDA
DİYABET RİSKİ
KONUŞMA GECİKMESİ
AİLEYE DÜŞEN GÖREVLER...

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
AŞIRI YİYEN ÇOCUKLAR
ÇOCUKLARDA UYKU VE BE...
İŞTAHSIZ ÇOCUĞA DONDURMA
KEPÇE KULAK SENDROMU
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
MİNİKLERİN BOYUT ZİYARETİ
O KADAR DA SEKSİ DEĞİLLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :