Okunma Sayısı: 9859
CANLI YORUMLAR

YEME PROBLEMİ YAŞAMAYIN

Bebeğinizle erken anlaşın



Küçük bir çocuğun konsantrasyonu dalgalanıp duracaktır, bu yüzden de her şey hareketli olsun. Yemek vakitlerini ilginç ve eğlenceli bir hale getirin. Hikâyeler okuyarak, fıkra anlatarak, oyun oynayarak ortamı canlandırın (ama çocuğunuzun yemeğe ve yemek yemeye odaklanmasını sağlayın.)

* Tabağa bakın ve şöyle deyin: "Aaa? Bugün tabağında patates var. Şimdi sana Bay Patates'in hikâyesini anlatayım. Bay Patates çok yaramaz bir sebzeymiş. O kadar yaramazmış ki! Hadi bakalım at ağzına da çiğne onu!"

* Bir tabak fasulyeyi ya da patatesi bir sirk sahnesi haline getirin ve her lokmayı çatala almadan önce sahnenin ortasına koyarak sirkteki bir "gösteri"ye dönüştürün. 

* Çocuğunuzu yemek pişirirken size yardım etmeye teşvik edin, böylece yemeklerden zevk almayı, yemek hazırlayıp yeme faslını öğrenecektir. 

* Ekmekleri şekilli kesin, "dinozor tostu", "masal şatolu sandviçler" hazırlayın. 

Çocukların öğrenmeleri oyunla bağlantılıdır 

Çocuklar eğleniyorlarsa, bilinçsizce iyi alışkanlıklar oluşturmaya başlayacaklardır; üstelik anneleri ve babalarının kaşlarını çatıp "çatal-bıçak kullan", "doğru otur", "yemeğinle oynamayı kes, doğru düzgün ye" demesine kıyasla daha kolay olacaktır bu.

Gerilimi masadan kaldırır, yemek zamanlarını günün yaratıcı ve eğlenceli bir vaktine dönüştürürseniz, bu vakitler, birlikte geçirmekten hoşlandığınız saatler olacaktır.

Yiyeceklerle ilgili olumlu çağrışımlar

  • Yiyeceklerle ilgili olumlu çağrışımlar kurulması şu fikre dayanır: Bir parça yeni yiyeceği, çocuğunuzun tanıdığı yiyecekle birlikte verirsiniz. Böylece yeni yiyeceğin tadı ve lezzeti yavaş yavaş tanıdık bir hal almaya başlar; bildiği yiyecek de ödülü olur.

 

  • Çocuğunuz bilmediği yiyecekten biraz yerse, ona hemen "ödül" yiyecekten de verin. Ana fikir, ödül almanın iyi davranışa bağlı olduğu bilgisini güçlendirmektir.

 

  • Hızını zorlamayın. Her gün her seferinde biraz biraz verin. Öncü rolü oynamamaya çalışın, çocuğunuzu bol bol cesaretlendirin ve övün. Yemeği ağzına götürmek istemezse, onu yemeğe dokunmaya ya da onu koklamaya teşvik edin, böylece o yiyeceği tanıyacaktır.

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
İLK 6 AY MUTLAKA ANNE SÜTÜ
SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLADI
BEBEK MASAJI NEDİR?
NASIL YAPILIR?
YÜKSEK ATEŞ HAVALESİ
ÖNCE SAKİN OLMAK GEREKİR...
BEBEKLER YANLIŞ BESLENİYOR
"GIDA PÜRELERİ YAPMAYIN"
GÜVEN DUYGUSU
DUYGU GEÇİŞİYLE OLUŞTURUN
EMZİRMEK GEREKLİDİR!
ANNE SÜTÜNÜN MARİFETLERİ
BEBEKLERDE GAZ SANCISI
HANGİ GIDALARDAN KAÇINMALI
BEBEKLERDE GÖĞÜS HIRILTISI
NE ZAMAN TEHLİKELİDİR?
BEBEK MASAJI NEDİR?
NASIL YAPILIR?
YENİDOĞANDA CİLT BAKIMI
NASIL YAPILMALI?

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BEBEK 6 AYLIKKEN
18-24 AYLIKKEN
BEBEĞİNİZLE İLK GÜNLER
BEBEĞİNİZİ HIÇKIRIK T...
23 NİSAN
2013 KIŞ - ŞAPKA MODASI
BAZILARI KASLI SEVER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :