Okunma Sayısı: 8984
CANLI YORUMLAR

RİSK ALMAYA YATKIN ÇOCUKLAR

Üzerinde durun

 

Bazı çocuklar kişilikleri gereği daha çok kazaya maruz kalır. İster inanın, ister inanmayın, bazı çocuklar doğaları gereği, diğer akranlarına göre risk almaya daha yatkın veya heyecan arayan tipler olurlar. Gerçekten de bu eğilim, çocuklarda iki yaşında bile görülebilir. Aynı, heyecanlı ve yeni durumlardan hoşlanan gerilim sever yetişkinler gibi, risk almaya yatkın çocuklar da alışılmışın dışında ve uyarıcı deneyimlerden hoşlanırlar; fiziksel riskler almaktan çekinmezler. Araştırmacılar, bebeklerin risk almaya yatkın kişiliklere sahip olup olmadığını görmek için çeşitli testler bile uygulamışlar ve yeni oyuncaklara daha çabuk tepki veren ve ulaşmak isteyen bebeklerin, yürümeye başladıkları dönemde daha maceracı ve kâşif ruhlu olduklarını ortaya çıkarmışlar.

 

Eğer çocuğunuz risk almaya yatkın bir kişiliğe sahipmiş gibi görünüyorsa hiç endişelenmeyin. Bu çocuklar çevreleriyle fazlasıyla ilgili olmaktan yarar sağlarlar ve dolu dolu ve heyecanlı bir hayat sürmeyi başarabilirler. Tek sorun, kaza geçirme olasılıklarının daha yüksek olması ve anti-sosyal davranışlar gösterebilmeleridir. Anne baba olarak yapacağınız en iyi şey, gözünüzü onların üstünden ayırmamanız ve mümkün olan en kısa zamanda onlara kendi güvenliklerini sağlama yollarını öğretmenizdir.

 

Ayrıca kardeşlerini veya arkadaşlarını tehlikeli bir duruma sokup sokmadıklarına da dikkat edin. Enerjilerini spor ve tiyatro gibi etkinliklere yönlendirmeye çalışın. Bu çabanız onun ileriki hayatında kendisine zarar verebilecek potansiyel davranışlardan uzak tutmasına yardımcı olacaktır.

 

Son bir not: Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) olan çocuklar da risk almaya yatkın davranışlar sergileyebilirler. Bu durum çocukta kendisini, sürekli heyecan ve uyaran aramanın yanı sıra fazla atılganlık, dikkat dağınıklığı ve asilikle belli eder. Çocuğunuzun davranışlarıyla ilgili bu tür bir endişeniz ve DEHB şüpheniz varsa doktorunuzla görüşün.

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
HİPERAKTİF Mİ DEPRESYON MU?
AŞIRI HAREKETLİ ÇOCUKLAR
UYKUYA HAZIRLIK MERASİMİ
BASİT AMA FAYDALI ÖNERİLER
ÇOCUĞUNUZ NEDEN İÇEKAPANIK
ONUN İÇİN NE YAPABİLİRSİNİZ
BOŞANMIŞ AİLEDE ÇOCUK
YAKLAŞIM NASIL OLMALI
ERKEK VE KIZ ÇOCUKLARI
SOSYAL GELİŞİMDEKİ FARKLAR
ÇOCUKLARDA SORUMLULUK
NASIL GELİŞİR?
TEK ÇOCUK VE ARKADAŞLIK
ÇOCUĞUNUZUN KARDEŞİ OLSAYDI
ÇOCUKLARDA ÖLÜM KORKUSU
ÇOCUĞA ÖLÜM NASIL ANLATILMALI?
İŞARET ETMENİN GÜCÜ
ANLAMASINI İSTİYORSANIZ...

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ÇOCUKLARDA YAZ HASTAL...
ÇOCUKLARDA MİDE TEMBELLİĞİ
İLK ÇOCUĞUNUZ ERKEKSE
ÇOCUKLARDA KIŞ HASTAL...
ÇOCUKLAR BUNLARA BAYILACAK
AKNELERDEN KURTULMAK İÇİN
TOPLAYIN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :