Okunma Sayısı: 22045
CANLI YORUMLAR

GÜVEN, BEBEKLİKTEN GELİR

Pratik egzersizlerle

Bebeğinizin kendine güvenen biri olmasını hem pratik egzersizlerle, hem de gündelik hayattaki yaklaşımlarınızla doğumdan itibaren sağlayabilirsiniz. Buna yönelik yollar ve ifadeler çocuktan çocuğa değişmekle birlikte genel prensipler çoğunlukla hep aynıdır. 

Eylem planı

• Onu kucaklayarak, sararak kendini güvende hissetmesini sağlayın ve rahatlamaya ihtiyacı olduğunda tutup kaldırın.

• Uyuması için sıcak ve huzurlu bir ortam sağlayın. (Ama ortam çok da sessiz olmasın. Sessizliğe alışan bebeğiniz daha sonra en ufak bir gürültüde bile uyanabilir.)

• Onunla sık sık konuşun. Bebeklerin ana rahminde geçirdikleri süre içinde annelerine ait sesleri fark edebildikleri ispatlanmıştır. Bu yüzden tanıdık sesler onun güvenini tazeleyecek ve rahatlatacaktır.

• Onun, kendinizin ve her kim olursa olsun sıklıkla iletişim kurduğu insanların adlarını tekrarlayın ve kullanın. Böylece isimleri çok çabuk öğrenecektir.

• Onun istekleri doğrultusunda hareket etseniz bile olabildiğince çabuk bir biçimde belli bir rutine alışmasını sağlayın. İlk günlerinde onun isteğine bağlı olmakla beraber nerede olursanız olun, onu aynı saatlerde beslemeye çalışın. Aynı şekilde düzenli uyku ve dinlenme, banyo ve akşam yatırmadan önce son beslenme gibi ihtiyaçlarını da belirli saatlerde giderin. Bebekler ve küçük çocuklar belirli ritüllerden ve rutinden çok hoşlanır ve kendilerini güvende hissederler.

• Onunla yumuşak ve sakin bir ses tonuyla konuşun ve şarkılar söyleyin. Bebekler kelimelerin ne anlama geldiğini bilmeseler bile aslında ses tonlarına ve seslerdeki yükselip alçalmalara ayak uydurmak konusunda beceriklidirler.

• Bebeğinizin kendine güven kazanması için, kucaktan kucağa geçirilmesi konusundaki zorlamalara -özellikle de sinirli ve tedirginse- karşı çıkın. İlk günlerde fiziksel teması, ilişkide olduğu ve tanıyacağı iki üç kişiyle sınırlayın. Böyle yapmak, diğer insanlar tarafından kucaklanıp tutulmadan önce kendisini rahat hissetmesine ve diğer insanları seslerinden tanımasına yetecektir.

• Bebeğinizi başkalarının kucağına verebilirsiniz. Ancak bu durumda, ne zaman kendini rahatsız hissedip ağladığını bilmeniz gerekir. Eğer hoşuna gidiyorsa, kucaklanmadan da huzurlu olduğu zamanları yaşamasına izin verin. Böyle durumlarda, uyumasa bile sadece ayak parmaklarıyla oynayarak ve etrafına bakınarak mutlu olacaktır. Bu durumu bebeğinizin sizden ‘sağlıklı bir kopuş’ geliştirmesine yardımcı olabilecek bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. Böylece fiziksel temas hissetmeden, yakınlarında bir yerlerde olduğunuzu bilerek, kendine daha çok güvenecek ve emniyette hissedecektir.


  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BEBEĞİ UYKUYA HAZIRLAMAK
VERİMLİ UYKU İÇİN ÖNERİLER
ALTERNATİF "HAYIR"LAR
ÇALIŞAN KADININ SEKS HAYATI
STRES SEKSİ ETKİLER Mİ?
BİR DE ANNE GÖZÜYLE BAKALIM
EMZİRMENİN SİZE FAYDASI NE?
YENİDOĞAN RAHATSIZLIKLARI
OLAĞAN BELİRTİLER...
SEÇENEKLİ KIDEM TAZMİNATI
11 MİLYON ÇALIŞAN İÇİN...
YENİDOĞAN DAVRANIŞLARI
KENDİNE AİT VE BAĞIMSIZDIR
AİLE İÇİ İSTİSMAR
DAYAK DİSİPLİNİ
ANNE BABA MI OLUYORSUNUZ?
DEĞİŞİKLİKLERE HAZIR OLUN

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.
1
beyza
Cevapla beyza
20.02.2013 15:32:29
anne karnındaki bebek nasıl olurda annesinin sesisni ayırt edebilir,çok ilginç gerçekten
Cevap Yaz
1

KATEGORİNİN HABERLERİ
ZEMİNE DİNAMİT DÖŞEMEYİN
REÇETELER ÜCRETLİ OLUYOR
AŞIRI KONTROLLÜ MÜSÜNÜZ?
AŞIRI KONTROLLÜ MÜSÜNÜZ?
2013 KIŞ - ŞAPKA MODASI
O KADAR DA SEKSİ DEĞİLLER
EN İYİ YAZ KOKULARI
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :