Okunma Sayısı: 22904
CANLI YORUMLAR

6-12 AYLIK BEBEK DE GÜVENİR

Basit oyunlarla güven verin

Oyun her şeyin anahtarı! Kendine, size ve çevresine güvenmesini sağlayabilirsiniz.

Eylem planı:

• Bebeğinizle oyun oynarken de, yanında çalışırken de konuşun ve cevap olarak verdiği mırıldanmaları dinleyin. Ses tonunuza öykünmeye çalışıyor ya da kendine ait sesler çıkararak ve kıkırdayarak size cevaplar veriyor olabilir. Anlatmaya çalıştıklarına karşılık verdiğinizde ‘sohbet etmek’ denilen şeyin zevkine varacak ve dinlenildiğini hissetmesi özsaygı kazanmasında ona yardımcı olacaktır.

• Yemekleri eliyle ağzına götürmek, oyuncaklarına ulaşmak ya da basit bir ‘puzzle’ı tamamlamak gibi şeyleri kendi başlarına yapabilmeyi başarabildiklerinde, bunları tekrar ve tekrar yapmaları için onu cesaretlendirin. Bu tekrarları yapmaya bayılacaktır. Bir şeyler yapma konusunda ne kadar ustalaşırsa o kadar çok kendine güvenerek büyüyecektir.

• Kontrolün bebeğinizde olmasına izin verin ve başarılı olması konusunda onu zorlamayın. Onu yeterince hazır olmadan bir şeyler yapmaya zorlamak onun hata yapmasına neden olur. Onu sürekli canlı ve aktif halde tutacak, yaşına uygun oyuncaklarla oynamasına izin verin. Üstelik arkadaşlarınızdan bile ödünç alabileceğiniz bu tür oyuncaklar için fazla para harcamanız da gerekmez.

• Bebeğinizle ilişki kurmak ve oyun oynamak için her gün vakit ayırın. Onunla vakit geçirirken sıkılıp sıkılmadığınıza dikkat edin, çünkü sizin samimiyetinizi hissedecektir. Eşinizi ve onun hayatında düzenli bir şekilde var olan diğer kişileri de aynı şekilde davranmaları için teşvik edin.

• Özellikle emeklemeye başladıkları ya da odada gezerken bir şeylere tutunarak ayakta durmaya çalıştıkları ‘sıralama’ evresinde, evinizi onun için daha güvenli bir hale getirin. İşe masaların, sehpaların, rafların ve çocuğunuzun çarpabileceği diğer mobilyaların sivri uçlarına minderden koruyucular, parmağını sıkıştırabileceği dolap kapaklarına kilit ve kapılarınızın hareketlerini engelleyecek durdurucular koyarak başlayabilirsiniz. Ayrıca kırılacak şeyleri ulaşabileceği yerlerden daha yükseğe kaldırın ve yerin üstünde kalem ucu, ataç, pil ya da tehlikeli olabilecek herhangi bir nesnenin bulunmamasına dikkat edin.

• Bebeğinizi sık sık övün.

 


  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BEBEĞİM YAZIN NE GİYMELİ?
NELERİ EKSİK ETMEMELİ?
BEBEK ODALARINDA İLK ADIM
GÜVENLİK VE RAHATLIK
KAYGILI YETİŞTİRME TARZI
KAYGINIZ, ÇOCUĞA BULAŞMASIN
ÇÜNKÜ ÇOCUĞUNUZ FARKLIDIR
HEM SİZDEN HEM ARKADAŞINDAN
BEBEKTE KALP HASTALIKLARI
KÜÇÜKKEN ÖNLENEBİLİR Mİ?
PREMATÜRE BEBEK BAKIMI
SORMANIZ GEREKENLER
BİSİKLETE BİNMEYİ ÖĞRENSİN
ZOR DEĞİL SİZ YARDIM EDİN
BEBEKLERDE ALTINCI HASTALIK
BELİRTİSİ NEDİR,NE YAPMALI?
DÜŞES'İ Mİ? DÜŞ-EŞ'İ Mİ?
İLİŞKİ METOTLARI!

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
İYİ BİR ANNE OLMAK
ESKİ EŞLE İLETİŞİM
ÇOCUKLARDA ÖZSAYGIYI ...
EBEVEYNLERİN PORNO KORKUSU
23 NİSAN
O KADAR DA SÜPER DEĞİLLER
GERÇEK Mİ OYUNCAK MI?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :