Okunma Sayısı: 11737
CANLI YORUMLAR

SORUNLARA YAKLAŞIMINIZ

Kendi yönteminizle çözün

Sorunlar tartışma yarattığında kaçınılmaz hâle gelir, çünkü hayat basit çözümleri olmayan çeşit çeşit zorlukları bulup çıkarıverir. Sorunları nasıl çözdüğünüz, ilişkinizin kalitesini ve nihayetinde varlığını sürdürüp sürdüremeyeceğini belirler.

Sorunlar nasıl çözülür?

Aşağıda işe yarayabilecek bazı genel yaklaşımlar bulabilirsiniz.

  1. Karşınızdakinin bakış açısını anladığınızdan emin olun. Konu hakkındaki bilgisini paylaşması için açık uçlu sorular sorun. Yani cümlelerinize “kim”, “ne zaman”, “ne”, “nasıl”, veya “nerede” gibi soru zamirleriyle başlayabilirsiniz. Çok fazla savunmacı yanıtlar üretebileceğinden dolayı, “neden” diye sormaktan kaçının. Birçok sorunun, basitçe bir dinleme çağrısından ibaret olduğunu unutmayın. Gerçekten de sadece dinlemek bile, eşinizin hissettiği kaygıları kolayca azaltabilir.
  2. Yanıt vermeden önce, karşınızdaki kişinin söylediğini yineleyin. Bu hem karşınızdakine olan saygınızı göstermenize, hem de eşinizin ilgilendiği şeyi gerçekten anladığınızdan emin olmanıza yardım edecektir.
  3. İkinize de uygun çözümler için, mümkün olduğunca açık ve pozitif bir düşünme düzeneği kurmaya çalışın. Bu ikiniz arasında ortak bir zemin kurulmasına yarayabilir: “X ve Y konularında anlaştığımızı görüyorum, ancak Z konusunun biraz daha üzerinden geçmemiz gerekiyor”.
  4. Sorunlarınızı çözmek için uygun bir zaman seçin. Üzerinde çalıştığınız şeyleri halledebilmeniz için enerjinizi bu işe sevk edebilmeniz gerekir. Eğer aklınız başka bir yerdeyse veya çok yorgunsanız, başka bir zamanı seçmeniz çok daha iyi olur.
  5. Değişim için açık ve net taleplerde bulunmalısınız. Eğer bir şey canınızı sıkıyorsa, ona bunu anlatın. Örneğin, “X’i ne zaman halledeceksin, bu konuda gerçekten çok kötü hissediyorum çünkü… Lütfen gelecek sefer Y yapmayı dener misin?”
  6. Kışkırtıcı bir dilden ve eleştirel saptamalardan kaçının.
  7. Sorunu, eşinizin kişiliğinden ayrı tutmaya çalışın. Bir sorunu, karşınızdakinin karakterine genel bir saldırı yaparak yok edemezsiniz. Böylece örneğin, ikinizden biri bazı şeyleri son dakikaya bırakmayı tercih ediyorsa, bunu düşüncesiz bir kişilik yapısının örneği olarak farz etmekten imtina edin ve bunun yerine özel bir durum üzerine yoğunlaşın: “Bugün on beş dakika daha erken hazırlanmaya ne dersin? Bu, benim daha rahat hissetmemi sağlayacak”.
  8. İkiniz için de uygun çözümler araştırın.
  9. Elinizdeki sorun üzerinde yoğunlaşın. Eski mevzulara uzanmak, felaket habercisidir.
  10. Bir kerede, sadece bir sorunla ilgilenin.
  11. Mizah duygunuzu canlı tutmaya çalışın.

Sevdiğiniz biriyle her bir sorunu tanımladığınızda ve çözdüğünüzde, daha da yakınlaşırsınız. İlişkiniz güçlenir ve köşe başında sizi bekleyen yeni sorunlar için güzel bir “yatırım” yapmış olursunuz. Sorunlar hakkında birlikte uğraştığınızda, birbiriniz hakkında da daha çok şey öğrenirsiniz. Ve neticede, aşkınızı sürdürmenize ve aynı zamanda gerçek dünyada yaşamanıza yardım etmiş de olursunuz.

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BUNU HATIRLAYACAK MISINIZ?
OKUL ÇAĞI GÜVEN OYUNLARI
DEĞER GÖRÜYORSA SORUN YOK!
DUL ERKEK MODASI
ÖNYARGI GİTTİ SEMPATİ GELDİ
HALI SAHADA TAM GAZ
HYLARAFORM DESTEĞİ İLE...
BABALAR VE KIZLARI
BABA,İLİŞKİLERDE KİLİT ROL
KİMSE BENİ DUYMUYOR MU!
İLETİŞİM EGZERSİZLERİ
ÇOCUĞUNUZ 1. SINIF MI?
VELİYE, EĞİTİMCİYE ÖNERİLER
ARKADAŞLARINA VURUYOR!
ŞİDDET ESNEKLİK KABUL ETMEZ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
AİLE İÇİ MUTLULUK
MAAİLE YİYORUZ
KABUS GERİ DÖNDÜ
ÇOCUĞUNUZ AGRESİFSE
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
BAZILARI KASLI SEVER
GERÇEK Mİ OYUNCAK MI?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :