7-14 yaş arası çocuklar için İstanbul Teknik Üniversitesi Bilim Merkezi'nde farklı temalarda bilim akademileri başlıyor.
Taşkışla'da bulunan İTÜ Bilim Merkezi'nde farklı temalarda bilim akademileri başlıyor. Bu akademiler ile öğrenciler bilimin ilginç ve zevkli yönlerini keşfedecek, yapılan uygulamalar ve gezilerle İTÜ'nün araştırmalarını yerinde görme şansını yakalayacak.
7-10 ve 11-14 yaş grubu öğrenciler “elektronik ve robotik akademileri” ile roketlerden böceklere, kimyadan hava deneylerine farklı bilim deneylerinin yapılacağı “çılgın bilim akademisi” ve öğrencinin istediği bir yakını ile katılabileceği “mutfakta bilim” akademisine katılabilecekler.
12 Kasım’da başlayacak bilim okulları ve programları şöyle:
Çılgın Bilim Akademisi (7-10 Yaş)
Bu akademide hayal gücü, pratikle; eğlenmek, öğrenmekle birleşiyor. Fizik ve kimyanın en ilginç deneylerinden, fırlayan ve patlayan roketlere, ekolojik ev yapımından, dedektiflik bilimine kadar birçok ilgi çekici konuda deneyler yapmak isteyen çocuklar için.
Elektronik Akademisi (7-10 Yaş)
8 hafta boyunca her cumartesi katılanlarla tıpkı birer elektronik mühendisi gibi devreler tasarlanıyor, oyuncaklar üretiliyor ve ortaya çıkan projelerle elektronik dünyasına adım atılıyor. Akademi süresince yapılacak devreler: Kararlı Devre, El feneri, Çılgın Işıklar, Mini piano,Telgraf.
Robot Akademisi (11 – 14 Yaş)
Her cumartesi, bilim ve teknoloji çalışmalarına ev sahipliği yapan İTÜ Bilim Merkezi'nde konusunda uzman ekiple ışıktan kaçan, sese duyarlı, çizgi izleyen robotlar yaratmak mümkün.
Mutfakta Bilim (7-11 Yaş)
Artık hem bilim insanı hem de harika bir aşçı olmak mümkün. Burada bütün deneyler besin maddeleri ve basit mutfak gereçleri ile yapılıyor ve mutfak en eğlenceli laboratuar haline geliyor. Organik yangın söndürücü, dilin tad algısı, ağızda patlayan baloncuklar, hızlı soğutma ile dondurma yapımı atölyeleri bu kapsamda çocuklar ile yapılan atölyelerden bazıları. Bu atölyeye çocuklarla beraber veliler de katılabilir.
Ayrıntılı bilgi:
www.bilimmerkezi.itu.edu.tr
www.eglenbilim.com
Kaynak: ntvmsnbc