Okunma Sayısı: 11342
CANLI YORUMLAR

OYUN VE REKABET

Ebeveynin rolü ne?

Çocuklarımızla ne hissettikleri, ne istedikleri ya da neye ihtiyaç duydukları ile ilgili iletişim kurmak çok önemlidir, çünkü bu, hissettiklerinin belirli davranışlarla bağlantılı olduğunu anlamamıza yardımcı olur.

Aslında bu tür sohbetleri çocuklarımızla çok küçük yaşlarından itibaren yapmalıyız. Bunu yaparak, genelde birtakım davranışsal sorunları fazla büyümeden ve hatta daha ortaya çıkmadan engelleyebiliriz.

Çocuklar herhangi bir ortamda kendilerini çekingen hissedebilir ve bir grubun parçası olmak ya da başka bir çocukla bir araya gelebilmek için küçük tavsiyelere ihtiyaç duyabilirler. Bu nedenle çocuğunuza bir oyunu başlatmanın bazı yollarını gösterebilirsiniz. Ya da ona başka bir çocuğu oyun oynamak için eve çağırması için teşvik edecek tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Çocuğunuzun sosyal becerilerinin gelişimine katkıda bulunmak için diğer çocukları oyun oynamaya davet etmek iyi bir yol olabilir. Arkadaşları eve geldiğindeyse eğer kaynaşmakta zorluk çekiyorlarsa, onlara ne yapacakları ya da ne oynayacakları konusunda da tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Şayet çocuklar arasındaki hava mutlu ve uyumlu gözüküyorsa, birlikte ne kadar iyi oynadıklarına dair olumlu yorumlarda bulunabilirsiniz.

Zaman buldukça evde çocuğunuzla oyun oynamaya çalışın. Eğer rekabete dayalı bir oyun oynuyorsanız, kendinizi ona kaybetmeyi öğretmek zorundaymışsınız gibi hissetmeyin. Deneyimlerime göre 7–8 yaşına kadar olan çocuklar kaybetmeyi gerçekten kabullenemez ve kazanamadıklarında umutsuzluğa kapılarak gücenirler. Bu nedenle özgüvenini sağlayabilmesi için ona kazanma fırsatı verin. Zaten hayatının daha sonraki birçok alanında kaybetmeyi öğrenmek için sayısız fırsatı olacaktır.

Anne babalar olarak davranışlarımızla çocuklarımıza iyi rol modelleri olmak gibi bir sorumluluğumuz vardır. Ayrıca herhangi bir şeyin başkasının gözünden nasıl farklı görülebileceğini ve hissedilebileceğini anlayabilmesi için başkalarının yerine kendini koyabilme gibi bir yeteneği edinebilmesine, bu konuda bir duyarlılık geliştirmesine  yardımcı olmalıyız.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ÇOCUĞUM OKULA HAZIR MI?
NELER YAPMALISINIZ
ÇOCUK ÇOCUKLUĞUNU YAŞASIN!
O, BİZİM İNSANLIK HAYALİMİZ
MUTLU VE BAŞARILI ÇOCUKLAR
ARTIK SIR DEĞİL!
AİLE İÇİ MUTLULUK
O KADAR ZOR OLMASA GEREK...
ÇOCUĞUNUZU ANLAMIYORSANIZ
PROF. KESKİN ANLATIYOR.
BUGÜN KARNE GÜNÜ
ÖĞRENCİLERİN KARNE HEYECANI
HANGİ TUVALET SAĞLIKLIDIR
ALAFRANGA MI ALATURKA MI?
DİYABET VE ÇOCUK
ÇOCUKLARDA DİYABET HASTALIĞ
DİŞ ÇÜRÜK YAŞI 2
SÜT DİŞLERE BAKAMIYORUZ
MAAİLE YİYORUZ
ÇOCUĞUMUZ GELİŞSİN DİYE...

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BU DİYALOG SİZE TANID...
İYİ BİR ANNE OLMAK
EVLİLİĞİNİZDE HEDEFLERİNİZ
AŞKI PERÇİNLEMEK
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
ÜNLÜLER VE KÖPEKLERİ
OJENİZ NE RENK OLSUN
O KADAR DA SÜPER DEĞİLLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :