Okunma Sayısı: 11728
CANLI YORUMLAR

BOŞANMADA MAL PAYLAŞIMI

Mal kaçırmanın önüne geçin

Son dönemlerde giderek artan boşanma davalarında, süreci en çok uzatan konuların başında geliyor mal paylaşımı. Eşler arasında bir anlaşma söz konusu değilse, süreç uzadıkça uzuyor. 

Avukat Cengiz Hortoğlu, Milliyet'teki köşesinde, eşinden boşanmak isteyen ancak anlaşamayan çiftlere bazı önerilerde bulunuyor. Özellikle bir tarafın, evlilikte edinilen malların paylaşımı konusunda, bir kaçırma söz konusu ise bu gibi durumlarda mutlaka hukuki yollara başvurulması gerektiğini söylüyor. 

İşte bazı öneriler: 

  • Ailece kullandığınız müşterek konut için tapu kütüğüne aile konut şerhi koydurtabilirsiniz.
  • Eşinizin tasarruf yetkilerinin sınırlandırılması yani tek başına mal varlıklarınızı elden çıkartmasını önlemek için dava açabilirsiniz.
  • (M.K.MADDE 199.- Ailenin ekonomik varlığının korunması veya evlilik birliğinden doğan malî bir yükümlülüğün yerine getirilmesi gerektirdiği ölçüde, eşlerden birinin istemi üzerine hâkim, belirleyeceği malvarlığı değerleriyle ilgili tasarrufların ancak onun rızasıyla yapılabileceğine karar verebilir.)
  • Bu durumda tapu kütüğüne şerh konulacak, eşiniz bu malvarlıklarını sizin rızanız olmadan satamayacaktır.
  • Eğer boşanma davası açmayı düşünüyorsanız, bu durumda boşanma davasıyla birlikte edinilmiş mallara katılma rejiminin tasfiyesi davasını da birlikte açabilirsiniz.
  • Bu davada da ihtiyati tedbir talep edebilirsiniz. Mahkeme talebinizi uygun görürse eşinize ait mal varlıkları üzerine ihtiyati tedbir konulmasına karar verebilir. Bu durumda eşiniz bu malvarlıklarını elden çıkartamaz.
  • Edinilmiş mallara katılma rejiminin tasfiyesi davası boşanma davasını bekletici mesele yapacaktır. Boşanma davanız sonuçlanıp kesinleştikten sonra bu dava da karara bağlanacaktır.
  • Boşanma davasıyla birlikte maddi ve manevi tazminat ve nafaka talep edebilirsiniz.
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
TOPLU İŞTEN ÇIKARMA
SİZİ KORUYAN HÜKÜMLER NELER
YENİ KIDEM SİSTEMİ
KENDİ AYRILANA DA TAZMİNAT
SUSMA HAKKI
KONUŞMAMA ÖZGÜRLÜĞÜ
KİRA ARTIŞI NASIL YAPILACAK
DR. PELİN IŞINTAN ANLATIYOR
AYRILMAYA KARAR VERDİYSENİZ
VE SÖYLEYEMİYORSANIZ...
NE ZAMAN İSTİFA ETMELİSİNİZ
ERGİNLER VE KISITLILAR
EVLAT EDİNİLİRKEN...
BOŞANMA KARARI ALDIYSANIZ
BUNLARI DA BİLMELİSİNİZ
İŞ MAHKEMELERİ NE YAPAR?
NE ZAMAN İHTİYAÇ DUYARSINIZ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
PREMATÜRE BEBEK YASASI
MAHKEMEDEN SOYADI KARARI
İŞ YERİNDE MOBBİNG
YENİ BİR VATANDAŞ...
YETERİNCE ZENGİNSENİZ
SİZİ BEĞENDİĞİNİ GÖSTEREN
HAMİLEYKEN SİZİ BEKLEYENLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :