Okunma Sayısı: 5152
CANLI YORUMLAR

MİGREN ATAKLARI

Soğuklarda dikkat

Soğuklarda migren ataklarına dikkat

Migren modern çağın en sinsi hastalıklarından biri. Çocuklar dahil milyonlarca kişi, bu hastalıkla yaşıyor. Üstelik neden olduğu tam bilinemiyor ve kesin tedavisi henüz yok. Bazı cerrahi ve aşı çalışmalarının başarılı sonuçlar verdiği bilinse de etkilediği kitle açısından migren halen büyük bir sorun. Migreni olan kişi, özel ve sosyal yaşamını bazı durumlarda bu rahatsızlığa karşı düzenlemek zorunda dahi kalabiliyor. Sorun bu denli önemliyken, migren hastalarının soğuk havalarda da dikkatli olması gerekiyor, çünkü soğuk hava ve rüzgar, migren ataklarını tetikliyor. Kışın neden migren ağrısı çekeriz, ağrı yaşamamak için neler yapmak gerekir? Medline Operasyon Müdürü Dr. Gülcihan Yurtsever cevapladı:

 

Soğuk hava migreni tetikliyor

Migren kış aylarında çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir. Örneğin, soğuğa duyarlı kişilerde, soğuk yiyecek ve içecekler tüketildiğinde, soğuk suya dalındığında, ıslak saçla soğuğa maruz kalındığında hemen gelişebilir. Bu baş ağrısı genellikle şiddetli, saplanıcı, şakak ve alın bölgesinde olabilir. Genelde tek tarafta yoğunlaşan, göze doğru inen, şakak ve ensede görülen baş ağrılarıdır. Bazı kişilerde bu ağrılara bulantı ve kusma eşlik edebilir. Ayrıca kokudan, ışıktan ve sesten de rahatsız olunabilir. Hatta bazı kronik hastalarda migren başlangıcından hemen önce görme kaybı dahi olabilir. Soğuk uyarısı ortadan kalktığında ise, baş ağrısı birkaç dakika içinde düzelebilir, bu tür baş ağrıları tedavi gerektirmez. Kışın solunum yolu enfeksiyonları arttığından enfeksiyonlara bağlı baş ağrılarından şikayetler görülür. Migren, bir gün ile üç gün arası kadar devam edebilir. Eğer baş ağrıları daha uzun sürüyor ise mutlaka doktora gitmek gerekir. 

 

Migren hastaları soğuk havalarda atak yaşamamak için neler yapmalı?

Kış aylarında soğuk ve rüzgarlı saatlerde dışarda olmaktan kaçınılmalı. Çıkmak zorunda kalınırsa muhakkak kişi kendini şapka, atkı, bere veya benzeri şeylerle korumalı. Ayrıca ani ısı değişimlerinden de kaçınmak gerekir. Örneğin, tüm gün dışarda vakit geçirdiniz ve soğuğa, rüzgara maruz kaldınız. Direkt olarak sıcak bir ortamın içinde bulunmayın. Geçişi yavaş yapın. Tansiyon dengeleyici ayranı ve suyu bol bol tüketin. Alkol migren ağrılarını tetikler, içki kullanmayın. Bunun yanı sıra düzenli uyuyun, hafif ve sağlıklı beslenin. Haftada en az üç gün çok tempolu olmayan egzersizler yapmak da migren ağrısını önlemenizde etkili olacaktır. 

 

 

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
HİPERTANSİYON ÖNLENEBİLİR
TANSİYONU TANIYALIM
RAMAZANDA AĞIZ SAĞLIĞI
NELERDEN UZAK DURALIM?
GÖZ SAĞLIĞIMIZ İÇİN
AKDENİZ TİPİ BESLENME
ORGAN BAĞIŞI HAFTASI
YENİ HAYATLAR İÇİN...
Kalp hastası çocuklarda
YÜREKLER AĞIZLARDA
NAM-I DİĞER BİTKİSEL SÜT
ÜZÜM SUYUNUN FAYDALARI...
Bu kış bizi ne hasta etti
EN SIK YAŞANAN SORUNLAR
KANSERDEN KORUYAN
BESLENME ÖNERİLERİ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.
 

KATEGORİNİN HABERLERİ
BACAKLARDA KARINCALANMALAR
SOSYAL FOBİ ALKOLE SE...
"TAMAMEN BİTKİSEL" AMA...
SİZDE HİPERTANSİYON VARSA
VÜCUT SÜSLEMESİNDE AŞIRILIK
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
ÜNLÜLERİN KOMİK ANLARI
Adınız:
 
Soyadınız:
 
Email:
   
Sikayet & Öneri:
 
Talebinizi Seçiniz :