Okunma Sayısı: 9367
CANLI YORUMLAR

CAN ATAKLI 4+4+4'Ü YAZDI

Bu yük çocuklara fazla!!!

Okulların açılmasına tam bir hafta kaldı. Bu yılı diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise yeni eğitim sistemi. Bu yıldan itibaren uygulamaya başlanacak olan 4+4+4'ün en tartışmalı bölümü ise okula başlama yaşı.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni sistemde okula başlama yaşını 66 ay olarak belirledi. 60 aylık çocukların okula başlaması ise ailelerin inisiyatifinde. 66 aylık çocuğunu okula göndermek istemeyenler için rapor almak zorunlu.

Anne Boyutu yazarı usta gazeteci Can Ataklı, bu haftaki yazısında 4+4+4'ün en tartışılan maddesi okula başlama yaşına ilişkin olarak, çocukların bu yaşta okula başlayarak bu yükü taşıyamayacakları endişesi taşıdığını söylüyor.

Kamuoyunun, 4+4+4 sistemi ilk kez bu yıl uygulanacağı için tehlikenin ve bunun yol açacağı sıkıntıların henüz farkında olmadığını söyleyen Ataklı, okullar açıldıktan sonra tepkilerin daha da artacağını söylüyor.

66 aylık çocukların okula gönderilmesini eleştiren Ataklı, okullardaki fiziki koşulların da yetersizliğine gönderme yapıyor.  "Benim bu yaşta çocuğum olsa asla ilkokul birinci sınıfa yollamak için zorlamam" diyen Ataklı, bazı anne babaların bir yıl kazanacağı düşüncesinin ise yanlış olduğunu aksine çocukların bir yıl kaybedeceğinin altını çiziyor. 

Tamamını okumak için tıklayın... 

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BOŞANMADAN NASIL ETKİLENİR?
ÇOCUĞUNUZDAKİ BELİRTİLER
ÇOCUK, SPORTMEN DEĞİLSE
HADİ, ŞU EFSANEYİ YIKALIM!
OKUL ÇANTASINDAKİ TEHLİKE
RİSK TAŞIMASIN...
ÇOCUĞUNUZU ARAÇ TUTUYORSA
BAZI ÖNLEMLER ALABİLİRSİNİZ
SBS ÖNCESİ RAPOR UYARISI
SAHTE RAPOR ALAN YANDI
LYS BAŞVURULARI BAŞLADI
SON TARİH 30 NİSAN
YENİ UYARANI RET, İNATÇILIK
ÇOCUKLAR VE TAKINTILARI
"BU, BİR İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI"
ATEŞE KARŞI İLK 5 ÖNLEM
KRİTİK SÜRE KAÇ GÜN

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
SON KEZ YAPILACAK
MİNİKLER OKULA MERHAB...
DAHA ÇOK NEZİHELER ÇIKACAK
MEB'DEN DERSANE RAPORU
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
AKNELERDEN KURTULMAK İÇİN
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
SİZİ BEĞENDİĞİNİ GÖSTEREN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :