Okunma Sayısı: 10590
CANLI YORUMLAR

MEVSİM GEÇİŞLERİNE DİKKAT

Hastalık kapınızı çalmasın

Sıcaklıkların devamlı olarak değişmesi, eylül ayına girmemizle birlikte artık sonbahar geldi. Mevsim geçişlerinde hava sıcaklıklarının sürekli ve ani değişimi hasta olmamız için en uygun zemini hazırlıyor diyebiliriz.

Isı ve nem düzensizliğinin hasta ettiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Birsel Kavaklı ani hava değişimlerinin insan bünyesinin adaptasyonunu ve savunma mekanizmasını bozduğunu vurguladı. 

Prof. Dr. Kavaklı, “Değişen ısıyla birlikte vücut direnci düşebilir. Mevsim geçişlerindeki ısı değişikliklerinden etkilenip, hasta olmamanın yolu bilinçli olmaktan geçmektedir” dedi ve hastalıklardan korunmak için önerilerini şöyle sıraladı:

• İyi bir vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır. 
• Doğru bir beslenme programı benimsenmeli, besin çeşitliliğine önem verilmelidir. 
• Bol su tüketimi vücudun sıvı ihtiyacının karşılanması için çok önemlidir. Hazır meyve suları, çay, kahve ve asitli içecekler sıvı ihtiyacına cevap vermek için yeterli değildir. Hem doğal hem de sağlıklı olmaları nedeni ile bitki çayları tercih edilebilir. 
• Sigara ve alkolden uzak durulmalıdır. Sigara bağışıklık sistemine olumsuz etki ederek hastalıkların oluşumunu kolaylaştırmaktadır. Aşırı alkol tüketimi de sigara ile birleştiğinde çok daha zararlı hale gelebilir. 
• Yaş ve sağlık durumuna göre egzersiz yapılarak bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir. Yürüyüş, bisiklet ve yüzme genellikle herkesin yapabileceği aktivitelerdir. 
• Düzenli ve kaliteli bir uyku, gün boyu zindelik verir. 
• Sabah, öğlen ve akşam saatleri için uygun giyinmeye özen gösterilmelidir. Mümkünse ince katlardan oluşan bir kıyafet kombinasyonu yapılmalıdır. 
• Kapalı ortamlar iyi havalandırılmalı ve temizlenmelidir. Kapalı ortamlarda hastalıların daha hızlı yayılmasına neden olur. 
• Klima ile serinlemek isterken dikkatli olunmalıdır. Özellikle öğle saatlerinde hava sıcakken aralıksız klima çalıştırılıp akşam saatlerindeki serinliğe maruz kalındığında hastalıklar da kaçınılmaz hale gelmektedir. 
• Enfeksiyonlar açısından riskli dönemler olduğundan zatürre ve grip aşılarını yaptırmak ek fayda sağlar. 
• Bağışıklık sistemini güçlendirici takviyeler alınabilir. Arı poleni, B- karoten, vitamin kompleksleri, koenzim, yeşil çay, bunlar arasında sayılabilir. 
• Enfeksiyon belirtileri varsa mutlaka vakit geçirmeden doktora başvurulmalıdır.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
SELÜLİT KİMLERDE GÖRÜLÜR
"SEBEP DOĞUM VE KİLO DEĞİL"
BEBEKTE KALP HASTALIKLARI
KÜÇÜKKEN ÖNLENEBİLİR Mİ?
BOTOKS AĞRI YAPAR MI?
YANIT GAZİ ÜNİ.'DEN GELDİ
ALDATAN ERKEK YANDI
SAĞLIKLARI TEHDİT ALTINDA
BEBEK GÜN AŞIRI YIKANMALI
YETİŞKİNLER HER GÜN
ÇOCUKLARDA YUMURTA ALERJİSİ
ARTIK YİYEBİLECEKLER
YÜKSEK TANSİYON HASTALARI
YEMEĞİ NASIL YEMELİ?
BEBEK BAKIMINDA İLK 2 YIL
HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
HER SAAT 203 GEBELİK
15 DAKİKADA BİR BEBEK ÖLÜMÜ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
KAHVALTIYI ES GEÇMEYİN
MAKYAJ YAPARKEN
ÇÜRÜK DİŞLER HASTA EDİYOR
KIŞIN GRİP OLMAMAK İÇİN
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
GÜZELLİK ÖLÇÜLERDE DEĞİL
OJENİZ NE RENK OLSUN
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :