Okunma Sayısı: 11638
CANLI YORUMLAR

ÇOCUĞUNUZUN FİZİKSEL GELİŞİMİ

Doğumdan 18 Aya Kadar Çocuğunuzun Gelişim Takvimi




Doğum sonrası: Bebeginizi yatarken, kollarından çekerek oturtursaniz başı tamamen geride kalır.
 
Bir aylık : Bebeginiz yüzüstü yatarken başını birazcık kaldırır.
 
İki aylık: Bebeginizi otururken desteklerseniz başını kısa bir süre tutar. Yüzükoyun yatarken gövdesinin bir yanındaki kol ve bacaklarını hareket ettirir, başını kol ve bacaklarından bağımsız olarak hareket ettirir, 45 derecelik açı kadar başını kaldırabilir.

Üç aylık Bebeginizi yatarken, kollarından çekerek oturtursaniz başını kısa bir süre tutar ve yastıklarla desteklenirse 10-15 dakika oturabilir. Yüzüstü yatarken başını 90 derecelik açıyla kaldırır.



Dört aylık: Bebek otururken başını dik tutabilir ve tüm yönlere döndürebilir; desteklenirse 30 dakika oturabilir. Yüzükoyun yatarken, sırtüstü dönebilir; elleri üzerinde yükselip dizlerini bükebilir.
 
Beş aylık: Bebeginizi yatarken, kollarından çekerek oturtursaniz başı omurgasıyla aynı hizada durur. Sırtüstü yatarken yüzükoyun yuvarlanabilir. Kucaktayken ayağa kalktığında, kendi ağırlığına biraz dayanabilir.

Altı aylık: Bebek artik dengeli bir biçimde oturabilir ve sırtüstü yatarken anneye veya herhangibir eşyaya uzanarak kendini oturur durumuna getirebilir. Başı omurgasıyla aynı hizada durur. Kucaktayken ayağa kalktığında ağırlığını dengeler ve ayaklarını iter.

Yedi aylık: Kısa bir süre yalnız başına oturur. Elleri ve dizleri üzerine yerleştirildiğinde sallanır; karın üstü yatarken kendini ileri çeker. Eşyalara tutunarak ağırlığını destekler.

Sekiz aylık: Bebeginiz dengeli bir biçimde yalnız oturabilir ve otururken hareket edip sallanabilir, yüzükoyun yatarken oturur bir duruma gelebilir. Emekleyebilir. Eşyalara tutunup dengesini ayarlar.

Dokuz aylık: Emekliyorsa, kendini denetler; isteyerek arkadan öne, önden arkaya yuvarlanabilir. Otururken ayağa kalkmak için kendini itebilir.

On aylık: Ayakta dururken oturabilir; emekleme konumundan oturmaya geçebilir. Birine ya da bir şeye tutunarak ayakta durabilir.

On bir aylık: Yalnız başına ayakta durur; ayaktayken bir şeye uzanmak için eğilebilir. Güvenli bir biçimde ayağa kalkıp oturabilir; bebeginizin iki elinden tutarak birlikte yuruyebilirsiniz .

On iki aylık: Bebeginizin bir elinden tutarak   yürüyebilirsiniz fakat elini bırakırsaniz dengesini kaybeder ve düşebilir.

On üç aylık: Bebeginiz artik düzgün yürüyebilir ve eşyalara tırmanabilir.

On dört aylık: Ayakta dururken bir şey almak için dengesini kaybetmeden eğilebilir.

On beş aylık: Basamakları tırmanıp, inebilir ve yalnız başına gayet güzel yürüyebilir.

On altı aylık: Koşar, ancak hala çok düşer; dengesini kaybetmeden bir ayağının üzerinde durur; arkasındaki bir oyuncağı çekebilir.



On yedi aylık: Tüm yönlere yürür, daireler çizebilir ve merdivenleri çıkar.

On sekiz aylık: Toplara vurur, güvenle koşar ve dans eder.
 

  • Ann Boyutu
  • Ann Boyutu
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ENGELLİ MİNİKLERE
BİLİMSEL REHABİLİTASYON
ÇOCUKLARDA PKU HASTALIĞI
BÜYÜKGEBİZ ANLATIYOR
ÇOCUKLARDA BRONŞİOLİT
PROF. DR. MOCAN ANLATIYOR
EVDEKİ TOZLARA DİKKAT
ÇOCUĞUNUZ ALERJİK OLMASIN
DİŞLERİ Mİ ÇÜRÜYOR?
NASIL ENGELLERSİNİZ
ROTA VİRÜSÜ İSHALİ
PROF. DR. MOCAN ANLATIYOR
NE VARSA KIŞTA VAR
GRİP, ZATÜRRE, BRONŞİT....
ÇOCUK VE HAVUZ
GÖZLERİ KIZARIYOR MU?
ÇOCUK VE BEBEKLERDE İSHAL
ONU NASIL KORUYALIM?
ÇOCUKLARDA BADEMCİK SORUNU
PROF. DR. MOCAN UYARIYOR

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
HEMOFİLİ HASTASI ÇOCUKLAR
İSHAL TÜRLERİ VE NEDENLERİ
MODERN ÇOCUĞUN HASTAL...
KONUŞMA GECİKMESİ
23 NİSAN
MİNİKLERİN BOYUT ZİYARETİ
EN İYİ YAZ KOKULARI
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :