Okunma Sayısı: 49114
CANLI YORUMLAR

2 YAŞ ÇOCUKLARDA

Isırma alışkanlığı

 

 

2 yaşındaki çocuğunuzun bir başka çocuğu ısırdığını ya da dişlerini size geçirdiğini fark etmek sizin için çok şaşırtıcı bir an olabilir. Aslında pek çok çocuk bir başkasını en az bir kere ısırmış ve bu eylemin kurbanı olmuştur. Küçük çocuklar bir durumla baş edemediklerinde, korku ve öfke duyduklarında başvurdukları bir yöntemdir.

Aileye katılan yeni bir bebek veya taşınma gibi hayatlarında ani büyük bir değişiklik, çocuklarda saldırgan davranışlara neden olabilir. 2 yaşındaki çocuklar bazen de yalnızca tepkiyi görmek için ısırabilirler.

Bunun normal olduğunu bilmek yine de her şeyi sizin için birden kolaylaştırmaz. Fakat şunu da asla unutmayın: çocuklar hiçbir zaman başkalarına saldırmak istemezler, onlarla oynamayı, keşfetmeyi ve arkadaşlarıyla eğlenmeyi çok daha fazla tercih ederler. Isırmanın nedeninin anlamak, çocuğunuza bunu bıraktırmak için atacağınız ilk adımdır. Uzmanlar, “çocuğunuzun hayatında neler olduğunu bir düşünün. Amacınız yalnızca bu davranışa son vermek değil çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunmak olmalıdır” diyorlar.

2 Yaş Çocuğunuz Bir Diğer Çocuğu Isırdığında Ne Yapmalı?

Her iki Çocuğun da Güvende Olduğundan Emin Olun: Öncelikle çocukları ayırın ve birbirlerinden belli bir mesafede tutun.

Sakin Davranın, Suçlamayın veya Cezalandırmayın: Çocuğunuza hemen ikazda bulunma ihtiyacı hissetseniz de cezalandırma küçük çocuklarda ters tepebilir.

Her İki Çocuğa da Yardım Edin: Hem ısıran hem de ısırılan çocuk sizin yardımınıza muhtaç. İlkönce ısırığı kontrol etmeniz gerek, şefkatle ve sıcak bir biçimde mutlaka ilgilenmelisiniz. Bunu yaparken ısıran çocuğu da unutmamalısınız. Umursamıyormuş ya da ne kadar acıya neden olduğunun farkında değilmiş gibi davranabilir, ne de olsa kimse birisine zarar vermiş bir çocuktan daha fazla kayıtsız görünemez. Ama ne yaptığının çok farkındadır. Ona olan sıcak davranışınız duygularını ifade etmesini kolaylaştıracaktır.

Çocuğunuzu Sinirlendiği Zaman Size Gelmesi Yönünde Yüreklendirin: İhtiyacı olduğu zaman sizden veya bir başka yetişkinden yardım istemesini öğrenmeli. Zorlandığı zaman size gelmesini isteyin ve geldiğinde ise ona tüm dikkatinizi verin. Birlikteyken sahip olduğunuz yakınlığı, ayrı olduğunuz zamanlarda onun saldırgan davranışlarına karşı bir sigorta olarak görün.

Ne Olduğu Hakkında Konuşun: Her ikiniz sakinleştikten sonra çocuğunuza, “Birisine onun canını yakmadan sinirlendiğini nasıl bildirebilirsin?” ve “Arkadaşlarının sana davranışlarından hoşlanmadığın zaman bir yetişkinden nasıl yardım istersin?”gibi soruları karşılıklı oyun gibi canlandırarak öğrenmesini sağlayın. Pek çok 2 yaşındaki çocuk bir kere ısırdıktan sonra bir daha aynı olayı yaşamazlar.

Isırmasının önüne Nasıl Geçebiliriz

Çocuğunuzun Ne zaman ve Ne Sebeple Isırdığını Anlayın:  Bir arkadaşı oyun parkında elinden bir şey çekip aldığı zaman mı? Diğer çocuklar etrafını sardığında mı? Yeni doğan kardeşini emzirmeye başladığınızda mı sizi ısırıyor?

Çocuğunuza Dikkatinizi Verin: Ağlama, bağırma, ayak-direme, genelde ısırmaya işarettir. Dikkatli olun ve sezdiğinizde ısırmadan müdahale edin.

Ona Sıcak ve Şefkatli Davranmaya Devam Edin: Sabrınızın zorlandığını hissetseniz de kontrollü davranmaya çalışın. Unutmayın ki çocuğunuz elinden geleni en iyi şekilde yapıyor.

Asla çocuğunuzu geri ısırmayın!

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
AİLELERİN LÖSEMİ SINAVI
ÇOCUĞUNUZU BİLİNÇLENDİRİN
TEK ÇOCUK VE ARKADAŞLIK
ÇOCUĞUNUZUN KARDEŞİ OLSAYDI
GRUP İÇİNDE VAROLABİLSİN
SOSYAL BECERLERİ ÖNEMLİ
3 YAŞIN ALTINA TV YASAĞI
SAĞLIKLI GELİŞİM İÇİN ŞART
UYKUYA HAZIRLIK MERASİMİ
BİLİYORUZ ÇOCUĞUNUZU UYUTMAK BİR...
UYKUYA HAZIRLIK MERASİMİ
BASİT AMA FAYDALI ÖNERİLER
KARDEŞ KISKANÇLIĞI
ANNE BABANIN KABUSU OLMASIN

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
HANGİ ÇOCUK HANGİ MESLEK
ÖFKE NÖBETLERİ
ÇOCUKLAR DA HATA YAPABİLİR
2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNUZ
KISA SAÇ MODELLERİ
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :