Okunma Sayısı: 10981
CANLI YORUMLAR

DERS ÇALIŞMAK MI?

Haayııırrr!

Biz anne babalar çocuğumuzun sınıfında dersini en iyi yapan, çalışma noktasında öğretmenlerinin beğenisini toplamış, arkadaşlarına da örnek olan bir öğrenci olmasını isteriz. Anne babaların çalışkan öğrencileri hayranlıkla izlediğini, o çocukların durumlarından etkilenerek kendi çocuklarına da örnek olmasını istediğini, derslerine çalışan öğrencilerin “bunu nasıl yaptıklarını ve acaba kendi çocukları için de yapılıp yapılamayacağını” düşündüklerini gözlemleriz.

Anne babalar bir taraftan bunları düşünürken ve bazı öğrencilerin nasıl başarabildiğini merak ederken, kendilerini de etkili ve verimli dersçalışma konusunda çocukları için yeterli hale getirme noktasında ihtiyaç hissetmektedirler.

Bu yazı dizisinde verilen bilgilerle birlikte aileler “çocuklarının daha etkiliders çalışma alışkanlığı” kazanmasında neler öğreneceklerini, öğrendiklerinin önemi ve faydasını, öğrenince de nerede ve nasıl uygulayabileceklerini görecek; kısacası ulaşmak istedikleri sonuçları daha iyi ve etkili hale getirmek için çalışacaklardır.  

Öğrencilere zaman zaman uyguladığımız anketlerde sorduğumuz sorulardan biri de genellikle “anne-babanızın hangi davranışı veya sözü sizi çok fazla rahatsız eder?” sorusudur. Bu sorunun cevabının; 
"Dersini yaptın mı?" 
"Ödevlerini tamamladın mı?" 
"Neden dersine çalışmadın?"
"Dersine ne zaman çalışacaksın?"
"Yazılıya çalıştın mı demelerinden rahatsızlık duyuyorum
" olduğunu görüyoruz. 

Ailelerin de birbirine benzer şikayetlerini zaman zaman duymaktayız:
"Hocam ben ders çalış demezsem asla ders çalışmıyor"
"Aslında benim çocuğum zehir gibi ama çalışmıyor"
"Yarın yazılı var ama hiç bana mısın demiyor"
"Ders için odaya girmesiyle çıkması bir oluyor"
"Ödev var mı diyorum, öğretmen vermedi diyor"
 vb. şikayetleri daha da uzatabiliriz. Aslında burada bir suçlu arıyoruz. 

Çocuklarımızın ders çalışma alışkanlıkları ve çalışma davranışları olumsuz olması halinde aile içerisindeki iletişimi de zedeleyebilmektedir. Hatta bazı ebeveynlerin çocuğun dersçalışma problemini çocuk üzerinde bir baskı unsuru haline getirebildiklerini de görebiliyoruz. 

Eğitimci olarak gözlemlediğim bir durum var. Bizler çocuklarımıza “ödevlerini / derslerini yapıp yapmadıklarını” sorarken aslında kendi görevimizi geçiştiriyoruz veya farkında değiliz. Anne babalar olarak çocuklarımızın okuldersleri ve başarısıyla ilgili en basit konularda bile bilgi sahibi olmak için uğraşmıyoruz. 

 

Eğitim Bilimleri Uzmanı Uğur Ataseven

Yazı Etiketleri

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
E-OKUL ÇOCUKLARI AYIRDI
VELİLER ŞİKAYETÇİ
OKUL BAŞARISI VE BESLENME
PROF. BÜYÜKGEBİZ YANITLIYOR
AİLELERİN ZOR TERCİHİ
RAPOR ALMAK ZORUNLU
ZORBALIK NEDİR?
AKRAN ZORBALIĞI
YA 5 MEYVE YE YA DA SUYUNU
DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ
ÇOCUKLARA BÜYÜ ANLATILACAK
DERS PROGRAMI AÇIKLANDI
ALİ GİT AYŞE GEL TARİH OLDU
YENİ MÜFREDAT AÇIKLANDI
ÇOCUKLARIN HALİ NE OLACAK
VELİLERİN KAFASI KARIŞIK

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
10 SORUDA 4+4+4
DERS SAATLERİ YENİLENİYOR
ÇOCUKLAR VE SOSYAL MEDYA
LYS GİRİŞ VİZESİ İNTE...
TOPLAYIN
FOTOĞRAFA DİKKATLİ BAKIN
BAZILARI KASLI SEVER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :