Okunma Sayısı: 9075
CANLI YORUMLAR

GEÇ DOĞAN BEBEKLERDE RİSK

Normal sürede doğum şart

Hollanda'da yapılan araştırma, geç doğan bebeklerin davranış bozukluğu açısından, zamanında doğan bebeklerden daha fazla risk taşıdığını gösterdi

42 haftadan uzun süre anne karnında kalan bebeklerin hayatlarının ilerleyen safhalarında davranış bozukluğu gösterme olasılığının zamanında doğan bebeklerden fazla olduğu ortaya çıktı.

Kadınların çoğu 42 haftadan önce doğum yapıyor ancak 43 hafta ya da daha uzun süren gebelikler de nadir değil.

Uluslararası Epidemoloji Dergisi'nde yayınlanan makaleye göre kadınlar uzun süreli gebeliklerin yarattığı risklerle ilgili bilgilendirilmeli.

Hollanda'da yapılan araştırmaya göre zamanında doğum yapamayan kadınlar yapay sancı ya da sezaryen gibi yöntemlere başvurmak yerine beklemeyi tercih ediyor.

42 haftadan uzun süre anne karnında kalan 5 binden fazla bebek üzerinde yapılan araştırma geç doğan bebekler arasında dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun iki kat daha fazla görüldüğünü ortaya çıkardı.

Araştırmanın başındaki Rotterdam'daki Erasmus MC-Sophia Üniversitesi Çocuk ve Ergen Psikyatrisi Bölümü'nden Dr. Hanan El Marroun, erken doğumlar kadar geç doğumların da davranış bozukluklarına neden olduğunu söyledi. 

ERKEN DOĞUM KADAR GEÇ DOĞUM DA RİSKLİ

Doktor "Her kadın erken doğumun iyi bir şey olmadığını bilir. Fakat neden hiç kimse geç doğumun zararlı olup olmadığını sorgulamıyor?'' dedi.

İngiltere'de kadınlara 41, 42 haftada doğum yapmaları gerektiği söyleniyor ve bebeğin gelmemesi durumunda yapay sancı gibi hızlandırıcı yöntemlere başvuruluyor.

Geç doğumlarda bebeğin hayati tehlikesi de artıyor ve olması gerekenden büyük bebekler doğarken annelere daha çok acı veriyor.

Ancak bazı kadınlar da bebeğin doğmak istediği zaman doğacağına inanıyor ve uzun süren hamileliklere müdahale edilmesine karşı çıkıyor.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ÖMRÜ UZATAN BESİNLER
ÇİKOLATADAN KURUYEMİŞE...
BAYRAM MENÜSÜ
SAĞLIĞINIZ İÇİN DİKKAT!
GECİKTİREBİLİRSİNİZ!
KORUNMANIN GİZLİ FORMÜLÜ!
SAVUNMAYI GÜÇLENDİRELİM
HAVA DEĞİŞİKLİKLERİNE KARŞI
HER 25 BEBEKTEN 1'İ
GÖZ TEMBELLİĞİ YAŞIYOR
ÇOCUKLAR VE ANTİBİYOTİK
KULLANIM İLKELERİ
AKMAYAN BİR MAKYAJ MÜMKÜN
BASİT PÜF NOKTALARI
ZAYIFLAYAYIM DERKEN...
FELÇ OLMAYALIM!
TUZ YAŞAMSAL RİSK TAŞIYOR
TÜRK BÖBREK VAKFI UYARIYOR
YAZA VÜCUDUNUZ ŞİŞ GİRMEYİN
ÖDEMLERİNİZDEN KURTULUN

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BEBEKLERİ NASIL UYUTMALI
OTOMOBİL KOLTUĞU
BEBEKLERDE BESLENME
BEBEKLERDE İLK YILDA UYKU
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
TOPLAYIN
HAMİLELERİN YENİ MODASI
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :