Okunma Sayısı: 9354
CANLI YORUMLAR

BU DİYALOG SİZE TANIDIK MI?

Çocuğunuz sizi dinliyor mu?

Her zaman karşınızdakileri anlamak yeterli değildir; sizin de karşınızdakiler tarafından anlaşıldığınızdan emin olmaya ihtiyacınız vardır. Bu anlamda iletişim, tamamen iki yönlü bir süreçtir. Kimi evlerde, yapılan genel duyuruların çocuklar tarafından duyulduğunu kontrol etmeyi sağlayan üç aşamadan oluşan gayri resmi bir kural işler: İlk seferinde, “Akşam yemeği hazır” veya “Televizyonu kapatma zamanı” gibi bir şey söylenir; ardından duyulmadığı düşünülerek çağrı bir kez daha tekrarlanır. Bu aşama sözlerin duyulduğunu, ancak tamamen duyulmazlıktan gelindiğini düşündüğünüz zamandır. Üçüncü aşama ise sözlerinizi tekrarladığınızda aktif yanıtlar almaya başladığınız; dolayısıyla kelimenin gerçek anlamıyla duyulduğunuz zamandır.

Bir şeyi ilk kez söylediğinizde çocuklarınızın dikkate almaması beceriksiz bir ebeveyn olduğunuz anlamına gelmez elbette. Ancak siz gerçek bir dünyada yaşayan ebeveynler olarak bazı genel duyuruların belli oranlarda gevşekçe takip edilmesine izin vermekten, dolayısıyla bazı şeylerin askeri disiplinle gitmemesinden mutluluk duyabilirsiniz pekâlâ. Ancak aile üyelerinden biriyle bire bir sohbette durum daha farklı olabilir.

Aşağıdaki minik diyalog bakalım size tanıdık gelecek mi?

Ebeveyn: Peki, anlaştık mı?

Çocuk: Efendim?

Ebeveyn: Anladın mı dediklerimi, anlaştık mı?

Çocuk: Yani, işte…

Ebeveyn: Peki, gelecek sefer ne yapacaksın?

Çocuk: Neyi ne yapacağım?

Ebeveyn: Söylediklerimin bir kelimesini bile dinlemedin, değil mi?

Anlaşıldığınızdan emin olmak istiyorsanız, bunun kontrolünü sohbetin sonunda değil, ta başında yapmanız yararlı olabilir. Bu tamamen açık bir şekilde ve çocuğunuzun sözünü kesmeden yapılabilir. Sadece şu gibi basit bazı soru cümleciklerine ihtiyacınız vardır: “Yanlış anlamıyorsam…?”, “Diyorsun ki…”, “… dediğinden emin misin?”, “… dediğinde … mı demek istiyorsun?”

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
EYVAH ÇOCUĞUM AŞIK OLDU
HEMEN GARDINIZI ALMAYIN
DADI ARAYAN AİLELER!
İYİ İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ
OKULDA YARALANMALARA DİKKAT
OYUN ÇAĞINDAKİ ADRENALİN
OKUL SÜTÜ NASIL DAĞITILACAK
ÖZEL OKULLAR PROGRAM DIŞI
ÇOCUKLA SEYAHAT EDERKEN
KAZALARA KARŞI ÖNLEMLER
ÇOCUĞUNUZU OKULA HAZIRLAYIN
NESLİM DOKSAT ANLATIYOR
EPİLEPSİ NEDİR?
NASIL BAŞEDEBİLİRİZ?
ONUNLA OYUN OYNAYIN
ZEKA GELİŞİMİNE OYUN ETKİSİ
SICAK VE SEVİMLİ
ÇOCUKLARI BÜYÜLEYECEK
ÇOCUKLAR NASIL GİYİNMELİ
BİR YETİŞKİN GİBİ Mİ?

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
VELİLER İÇİN ZOR GÜNLER
KENDİNE NASIL GÜVENECEK?
ÇOCUK YÜZÜNDEN TARTIŞMAYIN
BASİT TASARRUF YÖNTEMLERİ
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
GERÇEK Mİ OYUNCAK MI?
HAMİLEYKEN SİZİ BEKLEYENLER
YENİ YILDA DENEYİN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :