Kilo Kaybetmenize Yarayacak 10 Alışkanlık
1. Kendi yeme alışkanlıklarınızı değerlendiriniz: Geç saat yemeleriniz var mı? Küçük atıştırmalıkların ucunu kaçırıyor musunuz? Sadece çevrenize bakın, aklınızı çelen ve sizin de eşinden sürüklendiğiniz onlarca şey bulacaksınız…
2. Siz mi başarısızsınız yoksa planınız mı başarısız? Ana ve ara öğünleriniz için çok sağlam bir stratejiye ihtiyacınız var. ara öğünleriniz için kuralları siz koymalısınız. Gittiğiniz yere evde hazırladığınız atıştırmalıkları götürmekten çekinmeyin. Sıklıkla acıkıyorsanız elinizin altında gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz bir atıştırmalık olmalı…
3.Tok karınla alışveriş yapın: Açken markete gitmek bir felaket reçetesidir, unutmayın. Hazır bir listeyle markete gidip, uyaranlara karşı kendinizi korumaya alabilrsiniz. Doğru yemekleri hazırlamak doğru malzemeleri satın almakla başlar. Anlayacağınız iyi beslenme markette başlıyor…
4. Öğünlerinizi Düzenleyin. Yemek saatlerinize sadık kalmak, yiyeceklerinizi eğer mümkünse önceden hazırlamak sizi iştah ataklarından korur…
5. Oturarak, tabaktan yiyin: Büfe usulü, ayakta ve paketli gıda tüketmek vücudunuzu ikna etmekten uzaktır. Yediğiniz ne olursa olsun, karnınız ne kadar doyarsa doysun, psikolojik olarak kendinizi yemek yemiş saymazsınız. Bu bakımdan oturarak ve tabakta yemek, gerçek bir öğün yaptığınız fikrini bilinç altınıza yerleştiriniz.
6. Yemekleri servis ettikten sonra kalanları ocakta bırakınız: Bazen tencereler dolusu pişiriyoruz. Ancak bizim ölçümüz tenceremiz değil, tabağımızdır. O halde, servisi yaptıktan sonra tencereyi gözümüzün önünden kaldırmak, tokluk hissini çağıracaktır. Açıkçası yaptığımız en temel davranış devrimi, açgözlülüğümüzü terbiye etmektir.
7. Yavaş yiyin, her lokmayı çiğneyiniz ve tadına varınız: Çatal ve kaşığınızı dinlendiriniz. Birkaç lokmada bir su içiniz.
8. Akşam yemeğinin ardından yemeyiniz: Bir türlü yediklerimizden tatmin olmadığımız olur. Sofradan kalkıp, atıştırmalıklara yönelmek, bir dizi abur cuburun ardından küçük bir sandviçi mideye indirmek hiç de iyi bir fikir sayılmaz. Yer yemez dişlerinizi fırçalayarak içinizde sizi ayartmak için bekleyen sesi susturabilirsiniz.
9. Gün içinde atıştırdıysanız, onlara ara öğün muamelesi yapmalısınız: Küçük atıştırmaları öylesine unutmamalı ve onaları da tükettikleriniz listesine almalısınız.
10. Güne kahvaltısız başlamayınız: Vücudunuzu bir açlık makinesi olarak gün içine bırakmak istemiyorsanız, sabah kaliteli bir kahvaltıyı ihmal etmeyiniz.